Activiteiten

Activiteiten

Op zaterdag 21 maart de dag van het begin van de lente organiseren we op de Nobele Hoeve een plantaardig 3-gangen diner.

Voorafgaand aan het diner is er een rondleiding langs de dieren die wonen op de Nobele Hoeve. Voor opgave stuur een mailtje naar info@denobelehoeve.nl.

De kosten zijn € 30,00 p.p. De opbrengst gaat naar de dieren van de Nobele Hoeve. Tijd van 18.00 tot 21.00 uur. Je bent van harte welkom.


Verjaardagsfeestje Mila & Eefje

Zaterdag 22 februari worden Mila & Eefje 3 jaar en dat willen ze graag vieren!

Met muziek, heerlijke vegan taartjes en met elkaar een gezellig samenzijn bij de feestvarkens. Kom jij ook. Het feestje is van 13.00 tot 15.00 uur.

Als je wilt komen, geef je even op via info@denobelehoeve.nl

De toegang is gratis maar een donatie is altijd meer dan welkom.


Yoga workshop met vegan lunch

Zaterdag 18 januari organiseert de Nobele Hoeve een Yoga workshop met plantaardige lunch. Hoe fijn is het om eerst de dieren te ontmoeten, dan een ontspannende yoga les te volgen (gegeven door Margarit Gerrits) om daarna gezamenlijk een heerlijke plantaardige lunch te eten.

De tijd is van 10.00 tot 13.00 uur. De kosten bedragen € 30,00 per persoon. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verzorging van de dieren.

Er is plaats voor 10 personen, voor aanmelding stuur een mail naar info@deNobeleHoeve.nl.

Je bent van harte welkom!


Plantaardig Kerstdiner 1e kerstdag op de Nobele Hoeve

we organiseren op de Nobele Hoeve een heerlijk plantaardig kerstdiner. Hoe fijn is het om in een prachtige omgeving te midden van de dieren een samenzijn te hebben met heerlijk eten zonder dierenleed.

Voorafgaand aan het diner geeft Margarit Gerrits een rondleiding langs de dieren en ontmoet je o.a. Mila & Eefje, Willem en Bram.

Tijd: vanaf 18.00 uur tot …..

Kosten 45 euro p.p. (opbrengst komt ten goede aan de dieren)

Opgeven via mail: info@denobelehoeve.nl


Vegan 3-gangen huiskamerdiner op de Nobele Hoeve zaterdag 16 november


Het is volop herfst, de dagen worden korter. Hoe fijn is het dan om gezellig uit te gaan eten op een plek waar de dieren zichzelf mogen zijn, mensen elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van een heerlijk plantaardig diner met ingrediënten van het seizoen.

Voorafgaand aan het diner is er een rondleiding, gegeven door Margarit Gerrits, langs de dieren met al hun verhalen. De poort is open vanaf 17.45 uur. Ben je nieuwsgierig geworden, wil je ook zo’n bijzonder plantaardig diner bijwonen, mail voor opgave naar info@denobelehoeve.nl.

kosten van het drie-gangen diner is €30,00 p.p. De opbrengsten gaat naar de verzorging van de dieren. Je bent van harte welkom.


Vegan 3-gangen huiskamerdiner van het Seizoen

Op zaterdag 7 september van 18.00 uur tot 21.00 uur organiseert de Nobele Hoeve een plantaardig 3- gangen diner van het seizoen.
Het is oogsttijd, tijd van overvloed. Een overvloed aan noten, graan, zaden en fruit. Hoe heerlijk is het dan om hier een plantaardige maaltijd van te maken!

Vooraf aan het diner krijg je een rondleiding en ontmoet je de dieren die op de Nobele Hoeve wonen.

Kom je ook? Je kan je aanmelden via: info@denobelehoeve.nl
Kosten zijn : 30 euro p.p.

Je bent van harte welkom!


Op zaterdag 8 juni is er bij de prachtige plek van Stichting de Nobele Hoeve weer een vegan huiskamer diner met drie gangen om van te smullen! Het menu is zoals altijd een verrassing.

De kosten bedragen €30,00 p.p. Wil je je inschrijven? Stuur een mailtje naar degoudenradijs@gmail.com.

Tot 8 juni vanaf 18.00 uur. Wil je een rondleiding van Margarit over de Nobele Hoeve en de dieren ontmoeten, kom dan een half uurtje eerder.


OPEN DAG in teken van Dag van Compassie

Op zaterdag 29 juni vindt de Dag van Compassie plaats, georganiseerd door Margarit Gerrits en Lisette Kreischer. Voor Info zie
https://lisettekreischer.com/de-dag-van-compassie-29-juni-de-nobele-hoeve/

 

DE ACTIVITEITEN HIERONDER ZIJN AL GEWEEST

Op zaterdag 11 mei geeft Dos Winkel van de Sea First Foundation een lezing op de prachtige plek van de Nobele Hoeve onder het genot van een vegan 3-gangen diner van de gouden radijs.

In deze lezing zal Dos het verband tussen de huidige onderwater wereld en het consumptie gedrag van de mens uit leggen en vertellen hoe jij een steentje kunt bijdragen om de magie van deze mooie wereld te behouden. Kijk alvast eens op de website: www.seafirst.nl

Kosten bedragen € 35,00 p.p. Tijd van 18.00 uur tot 21.00 uur. Voorafgaand is er de mogelijkheid voor een rondleiding over de Nobele Hoeve door Margarit Gerrits om de dieren te ontmoeten.


Op zaterdag 30 maart is er bij de prachtige plek van Stichting de Nobele Hoeve weer een vegan huiskamer diner met drie gangen om te smullen! Het menu is zoals altijd een verrassing.

Wil je je inschrijven? Stuur een mailtje naar degoudenradijs@gmail.com.

Tot 30 maart vanaf 18.00 uur. Wil je een rondleiding van Margarit over de Nobele Hoeve, kom dan een half uurtje eerder.


Op zaterdag 9 februari is er bij de prachtige plek van Stichting de Nobele Hoeve weer een vegan huiskamer diner met drie gangen om te smullen! Het menu is zoals altijd een verrassing.

Wil je je inschrijven? Stuur een mailtje naar degoudenradijs@gmail.com.

Tot 9 februari vanaf 18.00 uur.


Yoga workshop met vegan lunch

Op zaterdag 16 februari geeft Margarit Gerrits (gedipl. Yoga docente) een les Hatha-Yoga.  In deze roerige tijden ervaren veel mensen stress. yoga kan je helpen om hier balans in te vinden. De omgeving van de Nobele Hoeve, de aanwezigheid van de dieren, zullen dit versterken om te komen tot harmonie.

Deze les vindt plaats op de Nobele Hoeve. Vooraf is een rondleiding langs de vele opgevangen dieren en we sluiten af met een heerlijke vegan lunch.

de kosten bedragen €20,00 p.p. (dit is incl. lunch), maximaal aantal deelnemers is beperkt. Tijd van 10.00 tot 13.00 uur

opgeven via info@deNobeleHoeve.nl


kookworkshop vegan kazen maken op zondag 13 januari 2019

Leuk nieuws voor het nieuwe jaar!

Wij, Veerle Schoenmakers en Margarit Gerrits, gaan in 2019 vegan kookworkshops geven op de Nobele Hoeve. Op zondag 13 januari vindt de eerste plaats. Van 14.00 uur tot 17.00 uur gaan we vegan kazen maken en proeven. Je bent van harte welkom, opgave via veerle.schoenmakers@outlook.com

Kosten € 22,50 pp


lezing Lobke Faasen “jumpstart je gezonde vegan lifestyle” op zaterdag 19 januari 2019

Lobke Faasen, plantaardig diëtist, geeft zaterdag 19 januari een lezing op de Nobele Hoeve, waarin ze diverse mythen over een plantaardig voedingspatroon ontkracht en de feiten met je deelt. Want een plantaardig voedingspatroon is geen voedingspatroon op basis van tekorten, maar juist vol verrijkingen. Tijdens deze interactieve avond onderscheiden we de fabels van de feiten en er is volop ruimte voor vragen. De avond zit vol lekkere gezonde 100% plantaardige hapjes waar je onbeperkt van mag proeven.

Kosten €20,00 pp

Tijd: van 19.00 uur tot 21.00 uur


aanmelden via info@denobelehoeve.nl


 Kerstdiner op de Nobele Hoeve op  dinsdag 25 december 2018

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Het vegan 3-gangen kerstdiner wordt verzorgt door Marit Biemans van de Gouden Radijs.

De kosten bedragen € 40,00 p.p.  Aanmelden via info@deNobeleHoeve.nl .  LET OP: het aantal deelnemers is begrenst.

Tijd: van 18.00 uur tot 21.00 uur

Plaats: de Nobele Hoeve, Strijbeekseweg 34, 4856 AB Strijbeek


Diner-Lecture met Dos Winkel  Zaterdag 24 november 2018

tijdens een DINER-LECTURE op de Nobele Hoeve houdt Dos Winkel, oprichter van de Sea First Foundation, een lezing over het verband tussen de teloorgang van de onderwaterwereld en het consumptiegedrag van de mens haarfijn uitleggen.

Na 30 jaar duiken en ruim 5.000 uur onder water in de meest uiteenlopende ecosystemen, had Dos Winkel (1947) goed begrepen dat de enorme achteruitgang van de biodiversiteit in alle ecosystemen, het gevolg was van menselijk handelen. Na veelvuldig contact met marine-biologen, marine-ecologen, klimaatdeskundigen en andere wetenschappers, besloot Dos zijn goedlopende praktijk voor orthopedische geneeskunde (hij is orthopedisch fysiotherapeut) en zijn lesgeefinstituut (international Academy of Orthopedic Medicine) te verkopen om zich voor 100% aan oceaanbescherming te wijden. Tien jaar geleden richte hij de Sea First Foundation op, een educatieve organisatie die lesgeeft op scholen over vele onderwerpen die het leven op en in het water betreffen, van oceaanverzuring tot zeedierwelzijn. Alle Sea First vrijwilligers zijn vegetariër, maar de meeste zijn veganist. De reden is eenvoudig: de mondiale dierenindustrie is een van de belangrijkste factoren die verantwoordelijk is voor veel biodiversiteitverlies, ontbossing, oceaanverzuring en (dus) klimaatverandering.

Dos zal ook enkele van zijn boeken ter verkoop meenemen, evenals een aantal Sea First producten. Kijk alvast op de website www.seafirst.nl

Het vegan 3-gangen diner wordt verzorgt door Marit Biemans van de Gouden Radijs.

De kosten bedragen € 35,00 p.p.  Aanmelden via info@deNobeleHoeve.nl .  LET OP: het aantal deelnemers is begrenst.

Tijd: van 18.00 uur tot 21.00 uur

Plaats: de Nobele Hoeve, Strijbeekseweg 34, 4856 AB Strijbeek


Lezing Janneke van der Meulen  Zaterdag 29 september 2018

tijdens een DINER-LECTURE op de Nobele Hoeve houdt topsportster en schrijfster Janneke van der Meulen een lezing over voeding, geluk en gezondheid.

Het vegan 3-gangen diner wordt verzorgt door Marit Biemans van de Gouden Radijs.

De kosten bedragen € 50,00 p.p. Aanmelden via info@deNobeleHoeve.nl .  Aantal deelnemers is begrenst.


Vegan Kaasproeverij  Zaterdag 26 augustus 2018

In samenwerking met De Gouden Radijs

Op de prachtige plek van de Nobele Hoeve kun je 26 augustus plaats nemen om te genieten van een heerlijke vegan kaasproeverij van DE GOUDEN RADIJS.

Tijdens deze middag kun je kennis maken met verschillende kazen, waaronder vegan roomkaas, vegan fetta en vegan mozarella. De kazen zullen uiteraad worden geserveerd in combinatie met andere smaken. Het menu is nog een verassing, maar het wordt sowieso erg lekker! Heb je een allergie? Laat het weten, dan wordt er voor gezorgd dat je lekker mee kunt eten. Aan het einde van de middag ga je met een goed gevuld buikje naar huis. De vegan kaasproeverij dient deze dag dus als lunch! Tijdens deze middag krijg je tevens een rondleiding over het terrein van de Nobele Hoeve.

Er is plek voor 24 personen, dus wacht niet te lang met inschrijven als je weet dat je mee wilt eten! Wil je je inschrijven? Mail naar degoudenradijs@gmail.com. Kosten: €25,00. Tot zondag 26 augustus 13.00 uur.


Huiskamerdiner de Nobele Hoeve  Zaterdag 14 juli 2018

In samenwerking met De Gouden Radijs

Van 18:00 tot 20:00

Adres: Strijbeekseweg 34, 4856AB Strijbeek

Op de prachtige plek van De Nobele Hoeve kunt u op zaterdag 14 juli 2018 komen genieten van een heerlijk veganistisch driegangendiner van De Gouden Radijs.

Het menu is nog een verrassing, maar het wordt sowieso heel erg lekker! Hebt u een allergie? Laat het weten, dan wordt er voor gezorgd dat u gewoon lekker mee kunt eten.
Er is plek voor maximaal 30 personen dus schrijf snel in als u mee wilt eten!
Om in te schrijven graag mailen naar degoudenradijs@gmail.com en vermeld de juiste datum en het aantal personen.
Kosten: 25 euro per persoon

Mocht u na aanmelding verhinderd zijn, verzoeken wij vriendelijk om dit minimaal 3 dagen van te voren door te geven. Afmeldingen die te laat ontvangen worden moeten we helaas doorberekenen omdat er dan al kosten zijn gemaakt voor inkoop en voorbereiding.

Van harte welkom op 14 juli!

De foto’s zijn een sfeerimpressie van het huiskamerdiner van 24 februari 2018.

*OPEN DAG*  Stichting de Nobele Hoeve

zaterdag 23 juni 2018

van 11.00u-17.00u

Adres: Strijbeekseweg 34, Strijbeek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 4 maart Charity Dinner 4 Nobele Hoeve & Bite Back

Georganiseerd door Restaurant LOFF en Bite Back

zondag 4 maart van 18:00 tot 22:00
Wilhelminastraat 15, 4818 SB Breda
 
 

Op zondag 4 maart a.s. vindt bij Restaurant LOFF in Breda een diner plaats om geld in te zamelen voor De Nobele Hoeve en Bite Back.

Stichting de Nobele Hoeve zet zich in om bewustwording te creëren op het gebied van welzijn van mens en dier, milieu en duurzaamheid en om zo onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Bite Back zet zich in om zowel regionaal, nationaal als internationaal campagne te voeren voor de rechten, de noden, het welzijn, en de vitale belangen van dieren, en dit door middel van geweldloze actie.

Geniet deze avond van een (h)eerlijk veganistisch, glutenvrij 3-gangendiner uit de keuken van LOFF, luister naar de korte presentaties van Margarit Gerrits (Nobele Hoeve) en Alex Romijn (Bite Back) over deze twee stichtingen én maak kans op o.a. een compleet verzorgde overnachting voor twee personen in de B&B van De Nobele Hoeve.

AANMELDING EN BETALING
1) Reserveer een plek aan tafel à €35 per persoon (dit is exclusief drankjes) via zuidwestnederland@biteback.org.
2) Maak het totaalbedrag (€35 x aantal personen) over naar rekening NL71TRIO 0390 9793 76, o.v.v. Charity Diner 4 maart. Na betaling ontvang je een bevestigingsmail en is jouw aanmelding definitief.

Graag tot ziens op 4 maart!

________________________________________

Huiskamerdiner de Nobele Hoeve #2 – Zaterdag 24 februari 2018

Dit jaar in samenwerking met Marit Biemans van de Gouden Radijs.

Op de prachtige plek van de Nobele Hoeve kun je zaterdag 24 februari van 18 tot 20 uur plaats nemen om te genieten van een heerlijk veganistisch driegangen diner, klaar gemaakt door Marit Biemans van de Gouden Radijs.

Het menu is nog een verrassing, maar het wordt sowieso heel erg lekker. Er is plek voor maximaal 30 personen, dus wacht niet te lang met inschrijven als u mee wilt eten. Wilt u zich inschrijven? Mail dan naar degoudenradijs@gmail.com. De kosten bedragen €25,00 p.p.

Mocht u na aanmelding verhinderd zijn, verzoeken wij vriendelijk om dit minimaal 24 uur van te voren door te geven. Afmeldingen die te laat ontvangen worden moeten we helaas doorberekenen omdat er dan al kosten zijn gemaakt.

Graag tot 24 februari!

DEZE ACTIVITEIT IS VOLGEBOEKT

________________________________________

Donderdag 8 februari 2018 Veganistische Proeverij

Onder het genot van verschillende veganistische hapjes uit de keuken van LOFF, vertelt Margarit Gerrits van Stichting de Nobele Hoeve over plantaardig eten.
 
Hoe kom je bijvoorbeeld aan je eiwitten en ijzer? Wat kook je zoal? Is het wel lekker? Tijdens deze interactieve avond, beantwoorden we al deze vragen en meer op een zinnenprikkelende manier.
 
Schrijf je in voor € 17,50 per persoon via info@denobelehoeve.nl.
Er is plaats voor maximaal 20 personen.
Tijd van 19:30 tot 21:30, adres Strijbeekseweg 34 in Strijbeek.
 
 
Lees hier meer over
Vegetarian/Vegan Restaurant · Breda

________________________________________

zaterdag 2 december 2017, vegan huiskamer restaurant

Iedere eerste zaterdag van de maand wordt er op de Nobele Hoeve een biologisch vegan 3-gangen diner geserveerd. Op deze inspirerende avond zitten we met elkaar aan tafel en vinden er gezellige uitwisselingen plaats.

Bent u nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom op de Nobele Hoeve en ontmoet dan tevens de dieren die op de Nobele Hoeve wonen.

Kosten € 22,50 p.p. Maximum aantal deelnemers is 10 personen. Aanmelden via mail info@denobelehoeve.nl.

________________________________________

Donderdag 16 november 2017 – vegan proeverij

in samenwerking met restaurant LOFF uit Breda

  

Onder het genot van heerlijke vegan hapjes, gemaakt door restaurant LOFF, vertelt Margarit over plantaardig eten. Hoe kom je bv. aan je eiwitten en ijzer? Wat kook je? Is het wel lekker? Op deze interactieve avond worden deze vragen op een watertandende manier beantwoord. U bent welkom van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Kosten € 17,50 p.p. Maximum aantal deelnemers is 20 personen. Aanmelden via mail  info@denobelehoeve.nl.

________________________________________

donderdag 14 september 2017, workshop vegan taarten bakken

Ook weleens zin in een overheerlijke taart? Het kan ook gezond!

Kom naar deze avond en leer hoe u met uitsluitend plantaardige producten een overheerlijke taart kunt maken. U bent welkom vanaf 19.00 uur tot de taarten opgegeten zijn.

Kosten € 10,00 p.p. Maximum aantal deelnemers is 10 personen. Aanmelden via mail  info@denobelehoeve.nl

________________________________________

zaterdag 26 augustus 2017: workshop vegan pizza bakken

   

Leer zelf je eigen overheerlijke vegan pizza’s bakken, onder begeleiding van Paul, in zijn zelf gebouwde houtoven. Paul heeft gedurende de afgelopen 10 jaar ervaring opgedaan op weg naar de ultieme pizza. Deze workshop vindt plaats vanaf 16.00 uur op landgoed de Nobele Hoeve.

Kosten € 15,00 p.p. Maximum aantal deelnemers is 10 personen. Aanmelden kan hier.

________________________________________

zaterdag 29 juli 2017: meditatie middag

juli is de maand van de BBQ

 

aum mani padme hum is een Tibetaanse mantra die betekend dat alle levende wezens verlichting mogen verkrijgen. Daarom organiseer ik (Margarit Gerrits, Yoga docente) een meditatie middag om liefde te sturen naar alle dieren.

Tijd van 13.00 tot 15.00 uur, bij de Nobele Hoeve. Kosten zijn € 7,50. Aanmelden kan hier.