nieuws over stier bram

nieuws over stier bram

 Dinsdag 6 februari is stier Bram gecastreerd, op onderstaande foto ligt hij zijn roes uit te slapen.

Grote complimenten voor de veeartsen van dierenkliniek Het Leijdal uit Chaam. Heel rustig en goed voorbereid is de operatie gegaan. Weer een stap verder voor Bram, nu is hij geen stier meer maar een os en kan hij over een tijd gewoon bij soortgenoten.

 

DAPPERE BRAM

Bram begon zijn reis op 5 december, vetgemest en aangemeld voor de slacht lukte het mij, met hulp van veel gulle mensen, om Bram hiervoor te behoeden. Maar dit was pas het begin…
We hebben toegewerkt naar de dag dat hij kon verhuizen naar de Nobele Hoeve, op 28 januari. Er moesten veel ‘hobbels’ genomen worden.
Het was aan Bram om de keuze te maken om de trailer in te gaan, op weg naar een nieuw leven. Wat vond hij het eng, hij moest huilen, echte tranen had hij….. EN HIJ KOOS !!!

Afgelopen dinsdag werd Bram dus gecastreerd, dat moest want hij was dekstier geweest.
Weer moest Bram kiezen voor het leven… de narcose is zwaar voor zo’n stier…hij wilde wel…maar drie dagen na de ingreep waren er complicaties en moest hij opnieuw onder narcose. Wat hebben we geknokt voor hem, de veeartsen, wij… en nu was de keus weer aan Bram.

“Kies je voor het leven jongen?” Hoe vaak heb ik dat de afgelopen week niet gezegd. Kom op Boy, jij moet het gaan doen!
En in de ochtend van 10 februari deed hij het, hij dronk en dronk en dronk zijn water, eten nog niet helemaal, maar hij heeft gekozen en eten komt ook wel goed. Hij heeft tijd nodig om te herstellen, hij heeft gekozen voor het LEVEN!

Dappere Bram

OGEN ZEGGEN ALLES…

Op de oude locatie
Bij de Nobele Hoeve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *