over de stichting

over de stichting

De stichting is opgedragen aan Hope, het varkentje van 5 maanden dat geen hoop meer had…

Stichting de Nobele Hoeve is eind mei 2017 opgericht door Margarit Gerrits en heeft tot doel: het creëren van bewustwording op het gebied van welzijn van mens en dier, milieu en duurzaamheid om zo onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Bewustwording  geschiedt door educatie op het gebied van o.a. dierenwelzijn en veganisme. Hiervoor worden diverse activiteiten zoals workshops,  open dagen, vegan proeverijen, plantaardige kookworkshops en docu-diners georganiseerd.

Stichting de Nobele Hoeve houdt zich ook bezig met de opvang en verzorging van verwaarloosde en mishandelde paarden en andere dieren. Het is een ‘gesloten’ opvang, dat betekent dat er niet zomaar dieren gebracht of aangemeld kunnen worden. De keuze voor op te vangen dieren ligt volledig bij oprichtster Margarit Gerrits en heeft te maken met beschikbare ruimte en (financiële) middelen.

OP DIT MOMENT IS DE OPVANG VOL

Om ervoor te  zorgen dat de dieren voor de rest van hun leven in kuddeverband een dierwaardig bestaan kunnen leiden, zijn financiële middelen noodzakelijk. Daarvoor is de stichting steeds op zoek naar donateurs. Mensen die de dieren ook een warm hart toedragen. U kunt bijvoorbeeld een van onze dieren op afstand adopteren. Donaties kunnen in de vorm van een eenmalige gift of een maandelijkse of jaarlijkse donatie.

Hoe word ik donateur?  Hiervoor kunt u eenmalig of periodiek geld overmaken naar rekeningnummer NL49TRIO 0338 6348 86 t.n.v. Stichting de Nobele Hoeve of u kunt het aanmeldformulier invullen voor een automatische incasso. Als donateur wordt u uitgenodigd voor de open dag, ontvangt u 4x per jaar een nieuwsbrief en met Kerst een klein presentje. Alvast hartelijk dank, uw steun wordt erg op prijs gesteld!!

 

GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN

Het is mogelijk om de Nobele Hoeve te bezoeken elke derde zaterdag van de maand tussen 13:00 en 16:00 uur. Vanwege de grote hoeveelheid  werkzaamheden is het voorlopig helaas niet mogelijk om de Hoeve op andere dagen/tijden te bezoeken.

Tijdens uw bezoek kunt u kennis maken met de dieren en hun geschiedenis te weten komen. Wel is het belangrijk om te vermelden dat de Nobele Hoeve geen kinderboerderij is. Uiteraard zijn kinderen van harte welkom maar een aantal dieren hebben een traumatisch verleden en zijn te wild of angstig voor mensen. Deze dieren willen niet benaderd of aangeraakt worden en toetreden tot hun verblijf is dus niet mogelijk. Dit is ook heel belangrijk voor de veiligheid van bezoekers. Het advies is om kinderen hier vooraf over in te lichten zodat zij niet teleurgesteld zullen worden. Meehelpen met de verzorging is dan ook niet mogelijk. Hiervoor zet de stichting vaste vrijwilligers in die goed op de hoogte zijn van de specialistische zorg van de dieren. Wel worden er soms ‘klusdagen’ georganiseerd waarvoor inschrijving mogelijk is. Houd hiervoor de facebook pagina in de gaten.

Donateurs hebben gratis toegang, voor overige bezoekers is de entree 5 euro per persoon (kinderen t/m 11 jaar gratis). Uw bijdrage zal volledig besteed worden aan de dieren.

Het adres is Strijbeekseweg 34 te Strijbeek. Graag even vooraf melden als u wilt komen via e-mail  info@denobelehoeve.nl.

De stichting is overdag (ma t/m vrij) ook bereikbaar op telefoonnummer 013-2115500. Bij geen gehoor kunt u de voicemail inspreken.

B&B

Tenslotte is het ook mogelijk om te komen overnachten bij Stichting de Nobele Hoeve. Er is een comfortabele 2-persoonskamer beschikbaar en het (plantaardige) ontbijt is inbegrepen. Overnachten is beperkt mogelijk op vrijdag of zaterdag (één nacht per boeking).