Vrijwilliger worden?

Zou je De Nobele Hoeve graag ondersteunen als vrijwilliger? Lees dan deze pagina goed door.

 

Het dragen, runnen en verzorgen van een plek als De Nobele Hoeve is een hele onderneming. De meeste dieren die hier wonen hebben veelal een traumatische achtergrond. Hun verzorging bestaat dan ook uit het geven van een grote hoeveelheid liefde, geduld en een heel aandachtige, oplettende en zorgzame benadering. Dat is niet mis, dat vraagt veel van de menselijke bewoners en medewerkers van de hoeve, en dat heeft ook consequenties. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om op De Nobele Hoeve met de varkens te knuffelen, in de verblijven te treden of een verjaardag of ander feest te vieren.

 

Voornamelijk Margarit draagt dagelijks het wel en wee van deze bijzondere plek en dat is een pittige, maar bovenal prachtige taak.

 

Zo’n taak zou zij nooit alleen kunnen volbrengen. De Nobele Hoeve kan dan ook alleen bestaan dankzij de enorme loyale inzit van onze vrijwilligers en we zijn inmiddels gelukkig gezegend met een flinke groep trouwe en zelfstandige mensen.

 

De Nobele Hoeve draait in eerste plaats om de dierlijke bewoners. Tegelijkertijd is er een sociaal aspect. Je kunt dan ook De Nobele Hoeve bezoeken tijdens de maandelijkse workshop (zie hier). Maar wellicht heb je juist het verlangen om af en toe de handen uit de mouwen te steken. Dit kan enorme voldoening geven en het is heerlijk om tussen het geblaat, geknor en gezang van de dieren te werken. Sommigen noemen het zelfs meditatie. Daarom zijn er een aantal mogelijkheden om bij te dragen aan het reilen en zeilen van deze bijzondere plek, welke je hieronder vindt:

 

Vrijwilligerswerk doen?
Wil je heel graag aan deze groep toetreden, houd dan deze pagina of de nieuwsbrief in de gaten. Er wil wel eens een plekje vrijkomen. Dit gaat dan om een toetreding voor langer termijn en betreft het doen van klussen op meer frequente en zelfstandige basis (natuurlijk altijd overeengekomen).

 

Is de vrijwilligersgroep vol en/of ben je niet op frequente basis beschikbaar?
Dan is er de mogelijkheid om je aan te melden voor De Nobele Hoeve vrijwilligersdag. Deze vindt veelal in het voor- en najaar plaats, en betreft een ontzettend leuke en gezamenlijke dag gevuld met allerlei taken rondom en voor de dieren. Dus wil je eens de handen uit de mouwen steken, de dieren ontmoeten en ervaren hoe het op De Nobele Hoeve eraan toegaat? Houd dan deze pagina in de gaten voor de data en om je op te geven.

 

De Nobele Hoeve heeft ook vaste aanstellingen op vrijwilligersbasis.
Dit betreft bijvoorbeeld iemand voor de media, fondsenwerving, boekhouding, etc. Denk je dat je met jouw skills De Nobele Hoeve op langer termijn kunt ondersteunen, stuur Margarit dan een berichtje of houd deze pagina in de gaten voor nieuwe vacatures.

Vacatures

 

Vrijwilliger gezocht!

Er is op dit moment plek voor een vaste aanstelling in ons vrijwilligersteam! We zoeken iemand die ons kan ondersteunen op iedere dinsdag van 10 tot 12 uur. Heb jij zin om je handen uit de mouwen te steken en ons en alle dieren op het erf op deze frequente basis te helpen? Stuur dan een mailtje naar info@denobelehoeve.nl.

 

Events

 

Jaarlijkse vrijwilligersdag