WORKSHOP VERSTILLEN & ONTMOETEN

Wil je contact leren maken met de meer dan menselijke wezens? Ervaren hoe je vanuit ontspanning en zintuigelijk bewustzijn met de natuurlijke wereld kunt communiceren? In stilte genieten van het prachtige landgoed De Nobele Hoeve? Dat en nog meer kan tijdens deze seizoensgebonden workshop.

 

Drie keer per jaar nodigt De Nobele Hoeve je uit om bij deze bijzondere workshop aanwezig te zijn. Bij aankomst word je door Margarit ontvangen en zal zij starten met een oefening om te aarden, te verstillen en je zintuigen te activeren. Verstillen is met name belangrijk om uit het willen te komen. Het willen moet afgebroken worden om in het rijk der natuur de lessen te leren die aanwezig zijn.

 

Margarit zal je deelgenoot maken van de bijzondere werkwijze op De Nobele Hoeve. Ze zal laten zien hoe je een veilige en rustige leefomgeving kunt creëren voor jezelf als ook de meer dan menselijke wezens; door te leren niets te willen en volledig aanwezig te zijn, krijgt een wezen (of jij dat nu zelf bent of een ander dier) de ruimte om zijn/haar eigenheid te ervaren en uit te drukken.

 

Margarit zal laten zien hoe je op een harmonische wijze met de meer dan menselijke wereld kunt samenleven en -werken en hoe je kunt leren zien wat een dier echt nodig heeft. De dieren zijn er niet voor ons, ze zijn er niet om ons te bevestigen en dat gegeven en de beschreven beoefening opent een heel spectrum van mogelijkheden. Die mogelijkheden heeft Margarit tijdens haar bijzondere levensreis leren zien en toepassen met prachtige gevolgen.

 

Zodra je het Nobele Hoeve erf betreedt, maak je deel uit van de hele kudde. Je stapt de leefomgeving van de dierlijke bewoners binnen. Middels een oefening die Margarit begeleidt, kun je leren in een dimensie te verwijlen die het mogelijk maakt contact te leggen en te communiceren met het dier.

Na deze oefening volgt een stiltewandeling. Gedurende de wandeling kun je kennis maken met alle bewoners van het landgoed, van worm tot varken en van graspriet tot boom. We begrijpen echter dat er een behoefte kan ontstaan om met de dieren te knuffelen. Desalniettemin kiezen we er op De Nobele Hoeve voor om dit niet te doen. Dit omdat De Nobele Hoeve er in eerste instantie is voor de dieren. En wij mensen zijn degenen die observeren, aanschouwen en van ze kunnen leren. De gedane oefening helpt daarbij. Het kan zijn dat een dier daardoor toenadering zoekt en dat is prachtig. Dan kan er een uitwisseling plaatsvinden. Het dier heeft daar dan voor gekozen. Wij kunnen op onze beurt vervolgens aandacht en liefdevolle vriendelijkheid geven zonder te knuffelen, maar met een liefkozend gebaar of geluid.

 

Aan het einde van de rondleiding sluiten we af met een lekker vegan hapje en drankje. Dan is er tevens de mogelijkheid om vragen te stellen en over de ervaring met elkaar uit te wisselen.

 

Ons doel met deze workshop is de mogelijkheid te bieden om echt contact te leren maken met zowel je eigen lijf als de natuurlijke wereld waar je onderdeel van bent, om zo ieder wezen, of dat nou een boom is of een stier, als individu te leren zien en daarmee hun bijzondere eigenheid en karakter. We hopen hiermee een hartverwarmende ervaring te bezorgen. Een die hopelijk nog een lange tijd of nog mooier de rest van je leven bij zal dragen aan het bouwen van vriendschappen met de meer dan menselijke bewoners van deze aarde.

 

Deze workshop vindt een aantal keer per jaar plaats. Houd daarvoor social media in de gaten of meld je aan voor de nieuwsbrief (zie Homepage).

 

De rondleiding start om 13.15 en eindigt om 15.00. De prijs van deze workshop is 10,-. Wil je erbij zijn? Meld je dan hier aan. Na aanmelding ontvang je het verzoek tot betaling. Na betaling sta je op de lijst. Zorg er op de dag zelf voor dat je om 13.00 aanwezig bent, wanneer de poort opengaat. Voor die tijd is Margarit nog druk met het sjouwen van strobalen ;-). Later aansluiten is helaas niet mogelijk, evenals terugbetaling mocht je er toch niet bij kunnen zijn.

 

Het adres van De Nobele Hoeve is:
Strijbeekseweg 34, 4856 AB Strijbeek, Nederland

 

We zien je graag op De Nobele Hoeve! Tot dan!