Bram

Bram

De zachtaardige stier die gered werd van de slacht.

HET VERHAAL VAN BRAM

Op 5 december 2017 werd er een actie opgezet voor de 4-jarige stier Bram , nadat bekend was geworden dat hij aangemeld was om geslacht te worden. Dankzij een oproep van Margarit aan haar achterban hebben veel mensen een donatie gedaan en kon Bram worden gered!

Bram is een voormalige dekstier uit de vee-industrie en had totdat hij op de Nobele Hoeve kwam, geen vrijheid gekend. Op 28 januari 2018 is hij op de Hoeve aangekomen waar een mooie stal en paddock voor hem gemaakt waren. Bram keek zijn ogen uit, hij had nog nooit in de open lucht gestaan. Vooral vogels en de kippen trokken zijn aandacht. En Bram trok op zijn beurt weer de aandacht van de paarden en shetlanders die aan de andere kant van zijn hek staan. Kleine dappere Finn was de eerste die op onderzoek uitging en via de mesthoop dichter bij Bram probeerde te komen. Al snel kwamen de andere paarden een kijkje nemen en zo werd Bram opgenomen in hun kudde.

Hieronder staat Bram op zijn oude locatie, een kleine stal met houten vloer.

Op de volgende foto’s is Bram op de Nobele Hoeve en neemt dappere Finn een kijkje bij zijn grote nieuwe vriend.

Bram moest gecastreerd worden en is nu een os. Het was voor Bram een pittige ingreep waarvan hij moeilijk herstelde. Dankzij de liefdevolle verzorging van Margarit en de fijne nazorg door de dierenarts, ging het steeds beter met Bram. In het voorjaar mag Bram de wei op en heeft hij lekker veel ruimte. Hij wordt omringd door de paarden en de andere dieren die echt contact met hem zoeken. Bram blijft voorlopig op de Nobele Hoeve en in de nabije toekomst zal hij de kans krijgen om samen met soortgenoten te leven.

Je kunt Bram helpen door hem op afstand financieel te adopteren vanaf € 5,00 per maand.