Ons kinderboek

De eerste Nobele zusjes, Mila en Eefje. Wat zijn ze dol op elkaar en op Margarit.

En Margarit kan zich geen wereld meer voorstellen zonder deze twee roze wolken van liefde. Toen de dames in 2017 bij De Nobele Hoeve terecht kwamen, was hun lot verzegeld. Hier zouden ze oud en ‘grijs’ worden en leren hoe het is om varken te zijn. Hun band met Margarit was vanaf dag één helder; één gebaseerd op liefdevolle zachtheid, moederlijke warmte en het bieden van ruimte en bescherming. Ruimte waarbinnen ze avonturen zouden kunnen beleven op het Nobele Erf en bescherming zouden genieten tegen een wereld die nog niet is zoals De Nobele Hoeve dat wenst; een waarin mens en meer dan mens in harmonie met elkaar samenleven. Gelukkig is dit wel een realiteit voor ieder wezen op de hoeve. En dus beleven Mila en Eefje dat wat we voor alle andere varkens en dieren ook zouden wensen; een geborgen plek waar ze zichzelf kunnen zijn en verder kunnen ontpoppen.

 

Ook al lijken de gezusters roze bijna een twee-eenheid, toch en wanneer je ze beter leert kennen, zijn er ook duidelijke verschillen.

Alles aan Eefje is lief. Hoe haar oren staan, haar oogjes en ook haar intense liefdesverklaringen. Jaja, liefdesverklaringen inderdaad. Ze gaan de hele dag door. En Eefje is knap, heel knap. Al is ze zich daar verre van bewust. Toch vindt ze op de foto gaan een van de leukste dingen, naast het graven van kuilen, tunnels eigenlijk. Soms denken we, waar gaat ze toch naar toe! Maar ze komt altijd weer terug, want die knuffels van Margarit, haar geliefde zusje Mila en die heerlijke pompoenen, appeltjes en stukjes meloen zou ze voor geen tunnel, euh goud willen missen.

 

En oh wat is Mila leuk. Ze is zo’n heerlijke bezige bij. Altijd moet alles opgeruimd worden; de bezem, de schep, de emmer. En Eefje kijkt vol verwondering toe. Soms zie je haar denken “wat een uitslover”, maar toch is er altijd alleen maar liefde tussen die twee. Stiekem wordt dat opruimen natuurlijk wel gewaardeerd. Je krijgt Mila ook bijna niet op de foto. Daar is ze veel te druk voor. Druk met het maken en vullen van haar nest. Alles gaat erin; planken, bakken van de geiten, een gestolen emmer van Willem. Dus Margarit moet af en toe komen om de attributen naar de rechtmatige eigenaar terug te brengen. En dat is soms nog wel een uitdaging. Want wat Margarit uit de stal haalt, legt Mila weer netjes terug. Het is een hele klus, waar Mila ten zeerste van geniet.

Er zijn dus heel wat verschillen tussen de zusjes, maar de grootste overeenkomst zijn de liefdesbetuigingen. En zo met z’n drietjes en met de rest van de kudde beleven ze avonturen met elkaar in een wereld die wellicht niet altijd even vriendelijke is daarbuiten, maar welke binnen de geborgen houten hekjes van het Nobele Erf een veilig en liefdevol vertoeven biedt.

 

Het kon niet uitblijven dat de verhalen van Mila & Eefje vereeuwigd zouden worden. Dus op een goede dag werden ze opgetekend in tekst door Donata van der Goorbergh en prachtig geillustreerd door Anouk Hermanides om samen te smelten in een geweldig lief kinderboek. Een kinderboek die hopelijk de harten van alle leeftijden zal verwarmen en iedereen die dit boekje leest zal inspireren om varkens te zien als onze kameraden op deze bijzondere aarde, bijzondere wezens waar we nog zoveel van kunnen leren.

 

 

Bestel het boekje nu hier!

 

 

En nog wat bijzonders. Dit boekje is opgedragen aan Vanity, Djodjo en Hope. De dieren die Margarit’s hart openbraken, waardoor De Nobele Hoeve geboren kon worden. Op 25 november 2021 zal het kinderhoekje Mila & Eefje officieel verschijnen. 25 november is eveneens de sterfdag van Vanity die precies 5 jaar gelden de regenboogbrug passeerde. Hoe wonderlijk en ook weer niet, want dit is hoe Vanity was, of beter gezegd is. Vanity zorgt er altijd voor dat dingen gebeuren. Ze zorgde ervoor dat Paul en Margarit gingen verhuizen, dat ze een mooie plek vonden, dat De Nobele Hoeve tot stand kwam en zo nog veel meer. Tijdens haar leven gebeurden er dankzij haar prachtige dingen en die lijken niet te stoppen na haar dood. Vanity werkt door en daar zijn wij haar onbeschrijflijk dankbaar voor.

Wil je De Nobele Hoeve en haar dieren ondersteunen?

Dat zou geweldig zijn. De Nobele Hoeve wordt financieel ook hard getroffen door het Coronavirus. Daarom vragen we de laatste tijd vaker of je misschien mee wilt doen met Teaming. Teaming houdt in dat je iedere maand 1 euro doneert. Hoe meer mensen meedoen hoe meer euro’s voor de dieren. Teaming is veilig en ze betalen de volledige euro uit. De Nobele Hoeve is hier ENORM mee geholpen. Teamer worden? Dat kan hier.
 Een donatie is natuurlijk ook zeer welkom. Dat kan hier.