Babs, Lea, Martje, Gritje, Setje en Veertje

 

Op 5 maart 2020 kwamen 6 roze wolken van babies op De Nobele Hoeve wonen. Ook al waren ze nog wat bang en onwennig, ze wisten onze harten direct te veroveren met hun zoete charmes. Al snel stortte ieder knorrekind zich vol overgave op hun nieuwe bos, Babette’s Bos, vernoemd naar de inmiddels overleden Babette Bot, dankzij wie de biggen konden worden gered van de slacht. Je kunt er hier meer over lezen. Inmiddels voelen de kids zich helemaal thuis. Met veel bravoure lanceren ze zich iedere dag weer opnieuw in de modder. Ze graven zich een ongeluk, schaterknorren in de waterpoelen en halen ondeugende fratsen uit met elkaar. Het is een groot feest met hun erbij op de hoeve en de biggen beginnen ook steeds een beetje meer individuele persoonlijkheid uit te stralen. Dit is wat we tot nu toe opmerken:

 

Babs is een kleine kletskous. Ze maakt de leukste geluidjes met een ontzettend zoet stemmentje. Lea is een lief dikkig knuffelkontje. Kroelen vindt ze het allerfijnst op de wereld. Setje is een heuse waterrat. En als ze niet in de waterbak te vinden is, is ze alle restjes eten aan het opsnorren. Ze is de kruimeldief van de groep. Martje begint er nu ook een beetje beter uit te springen. Ze zoekt contact en komt steeds vaker om knuffels vragen. Veertje en Gritje zijn nog wat op de achtergrond en zullen zich vanzelf meer laten zien. Af en toe springt er iets uit en langzaam wordt het duidelijk wie wie is.

 

De biggen wonen sinds 5 maart 2020 op De Nobele Hoeve en waren 3 maanden bij aankomst.

 

Wil je Babs, Lea, Gritje, Veertje, Martje en Setje ondersteunen? Je kunt De Nobele Hoeve al helpen met de micro-donatie van €1,- per maand via Teaming of via een eenmalige of vaste donatie. Zie graag hier.

 

Category
Dieren