De Rammen Bende

 

De rammen bende is een hechte groep van vier, bestaande uit Klaas, Borris, Jan en Sil. En ook al is het een hechte groep en zoeken ze overduidelijk de veiligheid bij elkaar, ze hebben ook allemaal een eigen karakter. Zo maak Klaas altijd contact en is erg lief. Borris maak ook contact, maar is wat banger. Jan en Sil daarentegen vinden het allemaal maar spannend en blijven op een afstandje toekijken. Ze zijn met elkaar gered van een rituele slachting en op De Nobele Hoeve zijn ze zichzelf aan het ontdekken en genezen van hun trauma’s. Rust en regelmaat is dan ook heel belangrijk en we hebben een prachtig ritme met elkaar ontwikkeld.

 

Iedere ochtend staan ze te popelen bij de poort om zichzelf te lanceren op hun buffet, welke zich op het veldje naast Willem bevindt. Rond het middaguur echter weten ze dat het weer tijd is voor de sociale uren en voegen ze zich bij Willem, Otje en Mekje op het grote veld. Klaas en Borris komen dan tevens even kroelen, onder het toeziend oog van Jan en Sil. Het is zo mooi te zien hoe snel ze leren, hoe goed ze het ritme in de gaten hebben en weten wat de bedoeling is. We zijn zo dankbaar dat deze rammen bij ons zijn komen wonen en hopen de wereld te laten zien hoe geweldig leuk en intelligent rammen en schapen zijn.

 

De rammen wonen sinds 12 augustus 2019 op De Nobele Hoeve en waren 6 maanden bij aankomst.

 

Wil je de rammen ondersteunen? Je kunt De Nobele Hoeve al helpen met de micro-donatie van €1,- per maand via Teaming of via een eenmalige of vaste donatie. Zie graag hier.

 

Category
Dieren