Duco

Duco

Duco is een Fries paard met een verleden. Al op zeer jonge leeftijd werd er heel veel van hem verlangd. Dat heeft hij geestelijk en lichamelijk niet aangekund en resulteert nu onder andere in het feit dat als er op hem gereden zou worden, hij blokkeert. Hij heeft zeer weinig zelfvertrouwen. In de paardenwereld is er voor deze paarden daarom vaak geen plaats. Hij voldoet niet aan de verwachtingen…

 

Hij heeft insuline resistentie, (suikerziekte). Hierdoor heeft Duco meer verzorging nodig, hij moet bijvoorbeeld om de twee uur kleine beetjes eten om zijn bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Zo niet dan kan hij een hyperaanval krijgen. Eens in de zoveel tijd heeft hij zo’n aanval en kan hij ’s nachts zijn hele stal verwoesten.

Ook heeft Duco zomereczeem. Dit laten wij behandelen door een veterinair natuurgeneeskundige. Zomereczeem is overgevoeligheid voor het speeksel van de mug. Dit uit zich door veel jeuk en daardoor schuren. Zijn van oorsprong mooie volle manen zijn helemaal weg. Indien je dit niet behandelt gaat het van kwaad tot erger.  Het is voor hem nu leefbaar door de intensieve aandacht en behandeling die hij krijgt op de Nobele Hoeve.

 

Je kan Duco helpen door hem op afstand financieel te adopteren vanaf € 5,00 per maand.