Bietje

 

Bietje was naast Bram wellicht de meest wijze van de kudde. Toen ze op De Nobele Hoeve kwam wonen, dacht Margarit dat het goed zou zijn om haar naast de kudde in een andere wei te laten wennen. Na verloop van tijd zou ze dan bij de groep gevoegd kunnen worden. Het duurde echter tien minuten. Ze wilde erbij, daar was geen twijfel over mogelijk. En omdat we op De Nobele Hoeve het dier volgen in zijn of haar proces, was de beslissing snel gemaakt. Bietje voelde namelijk aan dat er een disbalans was in de kudde, dus ze moest erbij, om de boel te redden. Zodra ze 1 stap in de groep zette, nam ze de leiding. Hierdoor keerde de rust terug, die na de dood van Vanity was verdwenen. Bietje kwam, zag en overwon. Ze herstelde de energie van de groep. We zijn nog altijd diep onder de indruk van wat daar toen gebeurde. Bietje is een hele oude ziel en zo ontzettend verfijnd. Ze was doortastend, kalm en had een natuurlijk overwicht. Dat zagen we terug in haar totale proces. Ze is namelijk zonder trauma uit een vreselijke situatie gekomen. Met haar hoefden we geen weg te gaan, ze was er gewoon meteen. Steady in de mind en niet van haar padje te krijgen. Die Bietje, ze was onze leidende koningin, met haar prachtige vergrijzende manen.

 

Bietje woonde sinds oktober 2017 op De Nobele Hoeve, was 27 jaar bij aankomst en is op maandag 13 december heengegaan. We zullen haar zielsveel missen.

 

Wil je Bietje ondersteunen? Je kunt De Nobele Hoeve al helpen met de micro-donatie van €1,- per maand via Teaming of via een eenmalige of vaste donatie. Zie graag hier.

 

Category
Im Memoriam