Finn

 

Finn, de allemansvriend en, net als Mekje, een echte Houdini. De hoofdvraag van de dag op De Nobele Hoeve is dan ook: “waar is Finn!?”. Finn moet altijd gevonden worden en je kunt dan zomaar de hele dag bezig zijn met zoeken. Het gras is voor Finn namelijk toch net even wat groener daarbuiten. Dus loopt hij zomaar ineens over het fietspad naar de berm of staat hij in de wei van de buren. Zijn Shetlanderschap draagt hij daarmee goed uit; hij is eigen-wijs en vol zelfvertrouwen. Laat de schofthoogte van 70 cm je dan ook niet bedriegen, Finn zijn geest is groter dan groot, evenals zijn hart. En die grootsheid komt terug in hoe lief hij is. We noemen hem niet voor niets een allemansvriend. Finn is een weergaloze verbinder. Als er een nieuweling op De Novele Hoeve is, is het Finn die zich erop stort. Hij wil dat iedereen zich thuisvoelt en komt dan ook altijd een bak liefde en vriendschap brengen daar waar het nodig is.

 

Toen jonge Willem op de Nobele Hoeve kwam wonen, was het Finn die zijn manen en staart aanbood om op te sabbelen. Toen Timo zijn hartje brak om de dood van Vanity, was het Finn die hem weer naar het licht trok. Toen Bram op het erf erbij kwam, was het Finn die zonder enige angst toenadering zocht, terwijl de rest nog wat onwennig en afstastend was. Dat gaf Bram ontzettend veel steun. Zelfs toen Finn Bram begon te knabbelen (een vriendschapsgebaar onder paarden) reageerde Bram met een flinke lebber over Finn zijn gezichtje (een vriendschapsgebaar onder runderen). En dat gaat tot op de dag van vandaag door. Willem is nog altijd vertederd als hij Finn ziet en Timo is zijn allerbeste vriend. Van zoveel liefde geven kan je toch flink uitgeput raken en wanneer dat bij Finn gebeurt en je komt toevallig even voorbij, dan valt hij het liefst tegen je been aan in slaap. Dat is een heel dankbaar moment, want dan kunnen wij Finn diezelfde steun en liefde geven als hij iedere dag weer opnieuw aan de kudde geeft. Finn, ook al worden we een beetje gek van zijn ontsnappingspogingen die meer dan eens succesvol zijn, we zijn maar wat gek op dit bijzondere wezentje met een allergroots hart.

 

Finn woont sinds 2010 bij Margarit en was waarschijnlijk 2 jaar bij aankomst.

 

Wil je Finn ondersteunen? Je kunt De Nobele Hoeve al helpen met de micro-donatie van €1,- per maand via Teaming of via een eenmalige of vaste donatie. Zie graag hier.

 

Category
Dieren