Im memoriam: Kyrah

Vanmiddag, 24 mei, hebben we besloten om Kyrah te laten gaan.

13 jaar geleden werd Kyrah aan een handelaar verkocht, wat haar dood zou hebben betekend. Ze werd daar extreem slecht behandeld. Gelukkig lukte het om Kyrah weg te halen bij de handelaar en haar mee te verhuizen met ons naar België en later naar Strijbeek.

Het vertrouwen in de mens heeft ze lange tijd niet gehad. Ze had haar plek in de kudde, de mens wilde ze niet. Ze kon heel heftig reageren wat niet altijd ongevaarlijk was voor ons. Dat was oké, Margarit zei vaak tegen haar: “ik hou toch wel van je”. Toch deed ze wel altijd haar best. Als er echt iets moest gebeuren, bijv. in de paardenvrachtwagen met de verhuizing, was Kyrah de eerste die het deed.

De laatste tijd ging het slechter met haar. Ze was inmiddels 26 en kreeg last van artrose. We ondersteunden haar hierin. Vandaag kwam ze echter niet meer overeind. De dierenarts kwam en vermoedde een tia. We hebben het nog geprobeerd, met sterke pijnstilling. Maar het hielp niet.

Het was haar tijd en we moesten haar helpen de overgang te maken.

We zijn dankbaar dat ze 26 jaar is geworden, maar oh wat zullen we haar missen. We hebben zoveel samen meegemaakt. En wat zullen de paarden haar missen. Ze hebben afscheid genomen en ze rouwen. Duco was vaak samen met haar en de kudde zal een nieuw evenwicht moeten gaan vinden.

 

 

 

 

Dag lieve Kyrah, ga maar naar Vanity en Shadow. We zullen je enorm missen. Dankjewel voor je prachtige aanwezigheid op aarde.