Vaarwel Ode aan het Varken

Sinds 12 november 2019 kon je van heinde en verre De Nobele Hoeve al zien schitteren. Er was geen twijfel over mogelijk, hier was een plek waar het varken in al haar glorie werd geëerd en geliefd. Kunstwerk Ode aan het Varken zorgde 8 maanden lang voor deze vinger naar de maan.

Een groots statement ter ere van die prachtige, bezielde en intelligente roze wezens. Het kunstwerk zette een toon, vertelde een verhaal en liet mensen verwonderen. Ode aan het Varken is een sculptuur gemaakt door beeldend kunstenaar Jantien Mook en haar vriend Dirk-Jan Schrander, dat door Nederland reist en aandacht vraagt voor de leefsituatie van varkens. En wat hebben wij ervan genoten. Het varken heeft hier in Noord Brabant haar boodschap afgegeven en is nu weer op weg naar een nieuwe bestemming.

We zullen haar missen, maar ze staat ook in ons geheugen gegrift. Ze is namelijk onlosmakelijk verbonden met de redding van 6 biggen in maart en staat symbool voor de creatie van Babette’s Biggen Bos en onze missie om varkens in de spotlight te zetten die ze verdienen. Ze zijn namelijk fantastische dieren, die onze vrienden zijn en die het verdienen dat iedereen ze écht leren kennen. Er komen in de nabije toekomst mooie projecten hieromtrent. Wij zijn intens dankbaar dat het grote varken hier heeft mogen staan en ze mag altijd terugkomen als ze weer ‘onderdak’ nodig heeft.

Wil je bijdragen aan de verdere bouw en groei van Babette’s Biggen Bos, en de 6 biggen Babs, Lea, Martje, Gritje, Setje en Veertje en hun toekomst ondersteunen? Word dan nu donateur.